Csokoládé történelem:

Csokicsel

 
 
 
A céget családi vállalkozásként alapították majd  2012-ben lehetőség adódott egy új ötlet megvalósítására: vidám és mulatságos csokoládé termékek készítésébe fogtak.
A kézműves csokoládék között megtalálhatók különféle csokoládé szerszámok, csokoládé csavarok, csokoládé dugóhúzó, csokoládé kanál és sok egyéb valósághű csokoládé tárgy.
Kizárólag a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgoznak, pontosan figyelve a részletekre és a termékek magas színvonalára, esztétikus megjelenésére. A csokoládé tárgyakat kizárólag kézzel készítik, kiváló belga csokoládé alapanyagok felhasználásával.
A kollekció jelenleg hétköznapi tárgyak valósághű csokoládé másaiból áll. A kézűves csokoládék tej-, ét- és fehér csokoládéból készülnek. A csokoládék kézi festés során nyerik el végleges megjelenésüket, így valamennyi termék egyedi és megismételhetetlen. A színeket, különböző fémes hatású ételfestékek adják, amelyek sem a csokoládé ízét, sem minőségét nem befolyásolják.
 
 
 

Menakao

 
 
A MENAKAO díjat kapott a londoni Academy of Chocolate -tól 2013-ban. A díjat a 63%-os Cocoa Nibs & Madagascan Sea Salt csokoládé nyerte, a Best Flavored Dark Chocolate Bar kategóriában. De nemcsak ez a csokoládé érdemes a figyelemre! Rendkívül intenzív, főleg vörös gyümölcsös ízjegyekkel találkozhatunk egy-egy tábla MENAKAO megkóstolásakor, melyeket remekül egészítenek ki a különböző ízesítések, akár a combava (ez egy citrusféle), akár a háromféle bors. Még a 100%-os csokoládé sem túl tömény!
 
Ízvilág: A cukor hiánya egy feltűnően erős csokoládéjegyeket hordozó táblát hoz létre. Ahogy a kakaómassza olvad, markáns aromák bontakoznak ki a madagaszkári kakaóbab jellegzetesen gyümölcsös, ízei mellett.Tökéletes étkezés után.
Menakao: MENA annyit jelent vörös (vörös sziget, vörös föld, vörös csokoládéárnyalat), KAO a fantasztikus kakaóbabra utal.Úgynevezett bean-to-bar (kakaóbabtól-táblásig) ültetvényes csokoládé a Sambirano völgyben termesztett csodálatos madagaszkári Criollo kakaóbabból a szigeten készül (beleértve csomagolást is). Shahin Cassam Chenai, a márka kitalálója és lelke.A csokoládé piros bogyós jegyeket mutat, élénk és hosszú, enyhén savanykás utóízzel bír. Vaníliát nem használnak (kivéve a 44%-os tejcsokit) azért, hogy az eredeti kakaó-aromákat élvezhessük.Hétféle táblás csokoládéjukhoz a borsokat, vaníliát egyéb hozzávalókat is a szigetről szerzik be.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Simon Coll:


Barcelona városa nem csak Gaudiról és a focicsapatáról híres, hanem a Simón Coll-ról is, melyet 1840-ben alapítottak. A vállalat 1972-ben megvásárolta az Amatller csokoládégyárat, amely az egyik legrégebbi spanyol édességgyártó cég. Az Amatller csokoládék képviselik az igazi prémium vonalat a cég termékei között. 
Különlegességük, hogy a gyártási folyamatot a kakaóbabtól egészen a kész termékig teljes körűen felügyelik, így biztosítva az egyedülálló minőséget. Leginkább ghánai és ecuadori kakaóbabból és természetes alapanyagokból készülnek a kiváló minőségű spanyol csokoládék.